JaroCoin – pirmasis ITO – kodėl, kas, kaip?

Ši idėja gimė kaip pokštas, skirtas draugams, tačiau manau, kad tai visai gali prigyti kriptovaliutų pasaulyje.

Jau aštuonis mėnesius brandinau JaroCoin bei ITO idėją (Initial Time Offering) ir šiandien jau galima įsigyti savo pirmuosius JARO 😉

Viskas prasidėjo ankstyvą praėjusios vasaros rytą, kai meditavau savo kovos menų salėje. Kriptovaliutų pasaulyje tada vyko tikra beprotybė: kas valandą galėjai išgirsti apie naują, vis pelningesnį ICO (Initial Coin Offer; angl.), kurių daugelis buvo verti ne daugiau nei iš Afrikos atsiųstas spaminis elektroninis laiškas, pranešantis apie gautą paveldėjimą. Atrodė, kad ICO leidžia, kas tik netingi: jokių garantijų, jokios reguliacijos. Man tikrai nepatiko, kas vyko rinkoje. Taip man gimė idėja išleisti savo – nuosavą– kriptovaliutą. Ji vienu metu turėtų atitikti visus ICO lozungus, bet tuo pačiu būtu pilnai padengta realia verte – mano laiku.

Iš pradžių ši idėja man atrodė pokštas, bet  pasidalijau ja su keliais draugais ir buvau nustebintas – jiems patiko.

Velyvą rudenį apsisprendžiau išeiti iš tarptautinės korporacijos (UBER technologies), kur dirbau programinės įrangos inžinieriumi, ir visą savo dėmesį skirti blockchain sričiai.

Mane tiesiog užgriuvo patys įvairiausi prašymai: susitikti, patarti, dalyvauti projekte, tapti mentoriumi, investuoti ir panašiai. Buvo išties sunku atskirti pelus nuo grūdų – kam išties svarbu ir reikšminga skirti savo laiko, o kam ne. Taip grįžau prie JaroCoin koncepcijos, tikiuosi ji gali tapti realios mano problemos sprendimu.

JaroCoin yra 100% padengtas mano laiku. Tai eksperimentas, kuris tęsis bent jau iki metų galo, kai mano  paslaugas galės įsigyti tik JaroCoin turėtojai. Jau nuo šiandien galima nusipirkti mano laiko iš anksto ir naudoti tada, kada reikia. Vienas JarioCoin yra lygus vienai mano gyvenimo sekundei. ITO metu jis kainuos 0.00001 bitcoin (0.036 BTC už valandą), bet vėliau JaroCoin turėtojai, kaip tikri crypto investuotojai, galės prekiauti mano laiku rinkoje, taip padės man nustatyti sekančios emisijos kainą 😉 Net jei visas kriptovaliutų “burbulas” sprogtų, mano laikas vertės nepraras, už JARO galėsite ir toliau gauti tiek pat mano laiko 😉

JaroCoin galima naudoti trimis pagrindiniais būdais:

  • Pirma, galite juos laikyti arba prekiauti investiciniais tikslais. Laikui bėgant, mano patirtis auga, todėl natūralu, kad mano valanda ateityje kainuos daugiau. Be to mano laikas yra limituotas, niekada nebus daugiau negu 21 000 000 JARO.
  • Antra – viskas, kas susiję su informacinių technologijų, ypač blockchain sprendimais. Programuoju jau apie 20 metų (Python, JavaScript, Solidity). Be to, galime kalbėtis apie startupų vystymą, pats dalyvavau 7 projektų kūrime. Na ir – žinoma –  Blockchain konsultacijos.
  • Trečia, aš tikiu, kad fizinė sveikata bei dvasiškumas yra ne mažiau svarbūs, negu finansinė nepriklausomybė ar intelektualinis tobulėjimas, todėl daugiau nei 15 metų mokausi Azijos kovos menų. Esu Pietų Korėjoje sertifikuotas WonHwaDo instruktorius. Taip pat apie 5 metus studijuoju kinų Iliqchuan. Norite susipažinti su egzotinių kovos menų paslaptimis? Kalbėkimės 😉

Vizija ateičiai

Visas JaroCoin kodas yra atviras. Dabar dirbu ties Blockchain’e saugomu kalendoriumi kuris leis rezervuoti laiko tarpus nusiuntus į jį JARO. Taip pat turiu idėjų sukurti decentralizuotą kripto biržą, kur JARO galima būtų keisti į kitus Time Tokens arba į Ethereum/Bitcoin.

Dabar kiekvienas norintis gali sukurti savo kriptovaliutą. Jeigu reikės pagalbos, kreipkitės! (tik nepamirškit iš pradžių gauti JaroCoin ;-))

Nežinau kuo virs šitas eksperimentas, tačiau matau šansą alternatyviai realybei, kur pagrindinis mainų vienetas būtų laikas.

Iš pradžių turėjomeglobalius pinigus (auksas), vėliau valstybinius (USD, EUR etc.), po to, vos ne kas antras startuolis pradėjo leisti savo pinigus (ICO, utility tokens), manau, atėjo laikas asmeniniams pinigams.

One thought on “JaroCoin – pirmasis ITO – kodėl, kas, kaip?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *